Obavijest za blagdan Svi Sveti

Poštovani,

blagdan Svih svetih obilježavamo posjetima  posljednjim počivalištima naših najmilijih, s tim da ga ove godine obilježavamo u posebnim uvjetima uzrokovane epidemijom koronavirusa, što od nas traži posebnu odgovornost, razumijevanje i strpljenje.

Ovim putem Vas želimo izvjesiti kako je Nacionalni stožer Civilne zaštite temeljem epidemije, eskalacije širenja koronavirusa COVID-19 donio izmjene pravila organizacije ukopa i posjete grobljima.

Novom je odlukom uvedena obaveza nošenja maski na svim grobljima, a mjere stupaju na snagu danas 27. listopada 2020.g. i traju do daljnjeg, bez obzira na blagdan.

Stožer je također donio i posebne mjere za sigurno održavanje blagdana Svih svetih, detalje kojih donosimo u nastavku.

Na ulazima u sve uredovne prostorije groblja od 31. listopada do 02. studenog 2020.g. bit će raspoređeni redari sa beskontaktnim toplomjerima koji će posjetiteljima mjeriti temperaturu, a u slučaju detekcije osobe s povišenom temperaturom (iznad 37,2oC) ista će biti diskretno zamoljena da ne ulazi u prostore. U prostorijama će biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku.

U uredovne prostorije posjetitelju će biti omogućen ulazak samo ako nosi zaštitnu masku i izmjerena mu je tjelesna temperatura niža od 37,2oC.

Sve uredovne prostorije groblja u danima 31. listopada i 01. studeni 2020.g. (koje budu na usluzi građanima i posjetiteljima) bit će obavljena dezinfekcija u 10,00 sati i 14,00 sati. Prilikom dezinfekcije prostori će biti izvan funkcije 30 min.

U svim zatvorenim prostorima groblja obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja zaštitnih maski ili medicinskih maski Stožera civilne zaštite RH od 12.10.2020.g.

Osigurat ćemo dostupnost tople vode, sapuna i jednokratnih papirnatih ručnika u toaletima koji su otvoreni za građane, a na ulazima ćete naći sredstva za dezinfekciju ruku.

Naglašavamo da se obveza nošenja maski za lice na otvorenom odnosi za sve posjetitelje svih lokacija groblja.

Posjetitelje podsjećamo da je obavezno održavanje socijalne distance na otvorenom od 1,5m za sve posjetitelje svih lokacija groblja osim članova iste obitelji (skupine), ali ne veće od 3-4 posjetitelja.

Svete mise će se u dogovoru sa svećenicima održavati na posebno određenim mjestima na otvorenom i uz pridržavanje sigurnosne distance.

Na ulazima groblja bit će postavljeni redari groblja koji će biti zaduženi za provođenje protuepidemijskih mjera i komunikaciju s posjetiteljima te sprečavanje nastanka gužvi na ulazima.

Mjesta za prodaju prigodnih aranžmana, svijeća i ostaloga bit će propisno označena i protuepidemiološki osigurana (razmak između mjesta za prodaju, oznake za socijalnu distancu u redu čekanja…). Napominjemo da su se prodavači u istima dužni pridržavati svih protuepidemioloških mjera za trgovinu.

GTG Vinkovci d.o.o.